background image

Tanzania

Naaiatelier: 'Studio Upendo'
Naast de vele projecten die al in uitvoering zijn, komen er nog geregeld nieuwe bij. Zo is Ria Spanbroek afgelopen zomer met Wilma van Prooijen en Agnes van Gelder naar Tanzania afgereisd om daar namens MOVHerveld een nieuw project te introduceren: Het Naaiatelier ook wel ''Studio Upendo'' genoemd. Naast het opzetten van het naaiatelier hebben ze ook vrouwen naailes gegeven, zodat zij nu zelfstandig schooluniformen kunnen maken.

Van het ene project komt het andere project. In de tijd dat bovengenoemde dames in Tanzania verbleven, kwamen ze erachter dat meisjes elke maand minstens een week op
school afwezig waren. Dit komt door de menstruatieperiode. Wanneer de meisjes menstrueren komen ze niet naar school i.v.m. de hygiëne. Maandverband is wel bekend in Tanzania maar kan gewoonweg niet bekostigd worden door de arme bevolking. Het idee om uitwasbare pads te maken voor de meisjes in Tanzania, is geboren. Zo zorgen we ervoor dat de meisjes weer naar school gaan en dat de vrouwen van ‘studio Upendo’ nog een inkomstenbron hebben.

Dankzij deze uitwasbare pads kunnen de meisjes ondanks dat ze menstrueren toch met een schoon gevoel naar school wat natuurlijk van groot belang is!

 

 Promotiefilm

Contact

MODEVAKSCHOOL & ATELIER RIA
Nassaupark 12
6673 WR Andelst


T. 0488 - 422298
M. 06 - 34189048


I. www.mode-atelier-ria.nl
E. info@mode-atelier-ria.nl


Projecten

Hier vindt u de mooiste designs gepresenteerd in ons portfolio.


Diensten

Breed scala aan diensten in zelfmaakmode.Bekijk
de mogelijkheden bij Ria!


Cursussen

Kortdurende, aanvullende cursussen op het gebied van zelfmaakmode.