Cursussen

Begincursus

Begincursus

Deze opleiding start met het uitwerken van het begincursusboek. Je leert de theorie die je nodig hebt om aangeleverde bassispatronen aan te passen op gewenste maten. Daarnaast leer je met behulp van deze bassispatronen hoe je een passend patroon voor een eenvoudig kledingsstuk kunt tekenen.De techniekenmap van de begincursus bevat opdrachten om allerlei soorten naden te leren stikken en eenvoudige zakken en splitten leren maken. Met deze theoretische kennis en praktische vaardigheden ben je in staat zelfstandig het patroon van eenvoudige  dameskleding te tekenen en de kleding te vervaardigen.

Wilt u meer informatie over ons cursusaanbod, dan verzoeken wij u om contact op te nemen

Costumière

Costumière

In de costumière-opleiding wordt vooral aandacht besteed aan kinderkleding. Bij het uitwerken van het opleidingsboek leer je zelfstandig basispatronen, kraagjes en mouwen te tekenen. Daarna worden in het costumièreboek de technieken die je hebt geleerd samengebracht om patronen van kinderkleding en eenvoudige dameskleding te leren tekenen. Met de opdrachten in de techniekenmap leer je complexere zakken en splitten, sluitingen en kragen te maken. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet in de costumière-opleiding ben je in staat passende patronen te tekenen voor kinderkleding en eenvoudige dameskleding. Je kunt deze kleding vervolgens zelfstandig vervaardigen.

Coupeuse

Coupeuse

In de coupeuse-opleiding wordt vooral aandacht besteed aan dameskleding.
Bij het uitwerken van het opleidingsboek leer je patronen te tekenen voor onder andere japonnen, colberts en mantels. Met de oefeningen in de techniekenmap leer je zakken, splitten en blinde sluitingen te maken in deze modellen.
Na afronding van de coupeuse-opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden om patronen te tekenen voor een complete damesgarderobe en deze kleding te vervaardigen, waarbij je de techniekenmappen als naslagwerk kunt gebruiken

Modevaktekenen

Modevaktekenen

In de opleiding modevaktekenen ligt de nadruk op de theorie. Je leert technische patronen te tekenen voor alle modellen dameskleding, waaronder avondkleding. Je ontwikkelt een goed gevoel voor vorm en verhoudingen, zodat de patronen die je tekent perfect passen bij het model dat je hebt gekozen of zelf hebt ontworpen. De praktische vertaalslag in deze opleiding bestaat uit het vervaardigen van japonnen op ware grootte en halve schaal, waarbij je de verschillende technieken leert die daarvoor nodig zijn.

Lerares

Lerares

De opleiding tot lerares geeft je de kans om ervaring op te doen met lesgeven in het modevak. Je loopt stage bij een lerares die aangesloten is bij de Vereniging van leraressen van het Instituut Cuppens-Geurs en je breidt je vakkennis nog verder uit. In de opleiding wordt zowel theoretisch als praktisch dieper ingegaan op de technieken voor patroontekenen en het vervaardigen van de getekende modellen. Er wordt specifiek aandacht besteed aan avondkleding, amazonekleding en bruidskleding. Na succesvolle afronding van deze opleiding ben je gediplomeerd lerares en kun je je eigen modevakschool beginnen. Wanneer je je aansluit bij de Vereniging van leraressen kun je cursisten opleiden en laten deelnemen aan de examens voor alle voorgaande opleidingen van Instituut cuppens-geurs